Reiki (I.-II.-Mester) tanfolyamok szállással is

Visegrádon a Pillangós-házban Reiki tanfolyamok elvégzésére egyéni időpontok kérhetők a meghirdetett időpontoktól függetlenül,- hétvégén, hétköznap-, a messzebbről érkezőknek szállás lehetőséggel is.  A tanfolyamok Szép Kártya terhére is igénybe vehetők, elvonulás, szabadság részeként, egyéb programjainkkal csokorba fűzhetők, pl. túrákkal a Pilisben... 

 

A Reiki bárki által elsajátítható, egyszerű és hatékony gyógyító módszer. Sokak számára - ahogy az én esetemben is annak idején - az eslő lépést jelenti az energetikai gyógyászat felé. Energetikai "házipatika", javaslom, hogy minden család delegáljon egy tagot :).  Volt olyan esett is, hogy sokat tanult segítő kollégám, szakmai ismeretei tortáján habnak élte meg az avatások hatását. 

A Reiki egy gyógyító hatású energetikai módszer, amit egészségünk megőrzésére és gyógyulásunk elősegítésére használhatunk. Egy isteni eredetű, intelligens módon ható energia közvetítésén alapul, amely beindítja és felerősíti öngyógyító folyamatainkat. A R.A.I. (Reiki Association International: http://www.rai.hu/contents/hu/about.html) tanáraként a 19. század második felében, Dr. Usui által Japánban újra felfedezett gyógyító rendszert oktatom.

A Reiki elsajátítása és használata mindannyiunk számára hasznos, mert hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, segíti az egészség megőrzését. A Reikit használó ember ellenállóbbá válik a mindennapi megterhelésekkel szemben, mint például a stressz, a lég- és környezetszennyezés, az élelmiszerekben előforduló kemikáliák mellékhatásai. A Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik. Önmagunk és mások, állatok valamint növények Reikivel való kezelése, betegség esetén felgyorsítja és könnyebbé teszi a gyógyulást. Hatékonyan használhatjuk a hagyományos orvosi módszerek kiegészítésére. Energiaszintűnk fent tartása a megelőzés szempontjából is figyelemre méltó.

A Reiki piacára napjainkban  az áttekinthetetlen sokszínűség és az ebből fakadó bizonytalanság a jellemző. A R.A.I. nemzetközi szintű vezető helyzete, valamint egységes és világos képzési tematikájá biztonságot jelent az útkeresőknek.

A Reikivel tradicionális I.-II. tanfolyamot végezve, tradicionális beavatást kapva ismerkedtem meg húsz éve. Csodálatos mestereim és pozitív tapasztalataim voltak. Oktatási rendszerként, ennek ellenére a R.A.I. rendszer mellett köteleződtem el, ahol már egyéb energiagyógyász képzéseken is részt vettem (atlantiszi szellem gyógyászat, aralo...) kineziológusi munkám kiegészítésére. A tanulásban való gyorsabb előre haladás, a tananyag egységessége, az  energiákkal először ismerkedőknek is érthető volta, és a  tanfolyamok  szabott, korrekt ára érintett meg. Valamint, az a bizalom, amelyben más rendszerektől eltérően, a R.A.I.-nál a Reiki mesterség, nem egy hosszú tanulás, fejlődés elismerése, hanem a Reiki mesteri beavatás a mesterré váláshoz az első lépés, egy lehetőség. A R.A.I. a Reiki keresztény oldalát hangsúlyozza, többek között a beavatás keresztény (nem egyházi!) formája által, visszatérve az Atlantisz-korabeli angyalkorszak őskeresztény formájához. Megismételtem az I és II. tanfolyamot, mester, majd Reiki mester-tanár lettem. Színesítve ezzel azt a palettát, amellyel a hozzám fordulókat testi-lelki-szellemi harmónia elérésében segítem.

   

Reiki I.

A tanfolyamon a tanuló megkapja a lehetőséget, hogy a Reiki energiával kezelni tudja önmagát és másokat. Részletesen megismeri a Reiki történetét, elsajátítja a kézrátétellel történő gyógyítás elméleti és gyakorlati alapjait. Meditációkon és gyakorlatokon keresztül ráhangolódik a szeretetteljes isteni energiára, valamint elsajátítja azokat a kézpozicíókat, amelyek önmaga és mások kezeléséhez szükségesek.

A részletes tematika: A Reiki története, Mi a Reiki?, Ez nem Reiki!, Energiaáramlatok, Kezelés,  Önkezelés, A fejkezelés, Auraharmonizálás / aurasimítás, Körkörös kezelés, Rövid kezelés, A csakrák, Csakratiszíitás, Gyakorlati tanácsok......

Tanfolyami díj: 14 500.- forint / 2 nap, + 500 ft. jegyzetre, és egy megcímzett, felbélyegzett A/4-es bélelt boríték az oklevél elküldéséhez. 

A tanfolyamhoz kapcsolódó szállás ára egy éjre: 7 ezer forint, -amelyhez két egész nap itt tartózkodás jár-.  két éjtől 6 ezer forint / fő/ éj... Korlátlan forrásvíz, tea, kávé fogyasztás.

A program Szép Kártyával is fizethető,18% Áfa terheli szállásként, mindhárom zsebből rendezhető.


Reiki II.

A Reiki második fokozatával a Reiki energia intenzívebbé válik a kezelések során. Az avatás által tovább emelkedik a tanuló saját rezgésszáma és energiaszíntje. Megtanítom a második Reiki fokozat szimbólumait és azok használatát, amellyel a Reiki használatának teljesen új, speciális lehetőségei nyílnak meg. Lehetővé válik többek között lelki, mentális eredetű pszichoszomatikus problémák kezelése, illetve a távkezelés is.

Előfeltétele: Reiki I. tanfolyam elvégzése

Tanfolyami díj: 21.500.- forint / 2 nap, + 500 ft. jegyze, és egy megcímzett, felbélyegzett A/4-es bélelt boríték az oklevél elküldéséhez. 

A tanfolyamhoz kapcsolódó szállás ára egy éjre: 7 ezer forint, -amelyhez két egész nap itt tartózkodás jár-. két éjtől 6 ezer forint / fő/ éj... Korlátlan forrásvíz, tea, kávé fogyasztás.  

A program Szép Kártyával is fizethető, 18% Áfa terheli szállásként, mindhárom zsebből rendezhető.


Reiki mester

Ez a tanfolyam az első lépés a mesterré válás útján. A Reiki mesteri út nem csak a Reiki használatára, hanem az egész életünkre vonatkozik. Az avatás hatására sokszorosan megemelkedik a tanuló rezgésszám és az energiaszintje, valamint a Reiki energia intenzitása is sokszorosára nő. A Reiki mesteri szimbólum hozzáférést biztosít a mester energiához és annak lehetőségeihez.

Előfeltétele: Reiki I. és II. tanfolyam elvégzése

Tanfolyami díj: 47.500.- forint, és egy megcímzett, felbélyegzett  A/4-es bélelt boríték az oklevél elküldéséhez. 

A tanfolyamhoz kapcsolodó szállás ára egy éjre: 7 ezer forint, -amelyhez két egész nap itt tartózkodás jár-. két éjtől 6 ezer forint / fő/ éj... Korlátlan forrásvíz, tea, kávé fogyasztás.

A program Szép Kártyával is fizethető,18% Áfa terheli szállásként, mindhárom zsebből rendezhető.

  

  Reiki kezelések

A Reiki kezelés során a kliens teljesen felöltözve egy kényelmes kezelő ágyon fekszik. Halk zene és gyertyafény kíséretében behunyt szemmel, relaxált állapotban először háton, majd hason fekve kap kezelést.

A Reikit adó kezeit a test különböző pontjaira, vagy fölé fogja gyengéden helyezni, hogy tenyeréből  a testbe áramoljon a Reiki energia. Általában melegnek, érzik a  kezelő kezét, vagy bizsergetőnek.

Minden területet addig kezelünk, amíg az meg nem telik energiával, azután továbblépünk. A Reiki oda áramlik, ahol a leginkább szükség van rá, és csak annyi, amennyi kell. A Reiki energia nem túladagolható, biztonságosan alkalmazható gyermekeken, felnőtteken, egészségeseken, betegeken, bármely egyéb ezoterikus, orvosi kezeléssel és pszichoterápiával kombinálható.

A kezelés addig tart, amíg a test elég energiát tud felvenni. Általában 1-1,5 órára kell számítani. A Reiki energia jóval a kezelés után is dolgozik a testben. Egy Reiki kezelés után nem ajánlott a fürdés, zuhanyozás, mert a még be nem épült , illetve fel nem használt Reiki energia a víz tisztító hatása miatt az aurából kimosódna.

A Reiki kezelés személyre szabott. Minden kezelést úgy alakítunk, ahogy arra szükség van. Előtte megbeszéljük, milyen problémák állnak fent, hogy mit szeretnénk kapni a kezeléstől. A Reiki mindenkinek azt adja, amire szüksége van

A Reiki kezelés általános hatásai: harmonizál, elősegíti a blokádok feloldást, aktiválja az öngyógyító erőket, általános közérzet javító hatása van, A Reiki gyógyító életenergiákat hoz, csökkenti és megszünteti a fájdalmat, a stressz feloldását is szolgálja, energiákat transzformál. A Reiki előmozdítja a spirituális fejlődésünket és tudatunkat.

A Reiki nem helyettesíti az orvost!

a kezelés hangulata

 

Reiki története

A Reiki alapító mestereként Dr. Mikao Usui–t tiszteljük. Usui a 19. század második felében élt keresztény szerzetes, a Japán Kiotói Egyetemen tanított. Egy napon tanítványai megkérdezték tőle, hogy milyen módszerrel gyógyított Jézus, mert  a Bibliában azt áll, hogy Jézus pusztán kézrátéttel győzte le a betegségeket. A tanítványai nem csak tudni szerették volna a választ, hanem meg is akarták tanulni ezt a módszert. A hagyomány szerint ez az óhaj és belső késztetése arra sarkallta, hogy  otthagyja munkáját, és elindult kutatni Jézus nyomában. Évekig kutatott utána, mi is  hat gyógyítólag. Végül egy kolostorban, régi szanszkrit iratok között talált rá az energia általi gyógyítás egy módjára. Megtalálta a hozzá kapcsolódó szimbólumokat is. Rájött, hogy ezeknek fontos szerepük van a hatással kapcsolatban is. Azonban, ezzel nem jutott a teljes tudás birtokában, hiszen a szimbólumok jelentését nem ismerte, és nem tudta, hogyan kell azokat használni, mert erről nem tett említést az irat.

Dr. Usui elhatározta, hogy meditálni fog, és így szerzi meg a hiányzó tudást. A  szent Koriyama-hegyre ment hát, hogy ott meditáljon és böjtöljön. A 21. nap hajnalán, még napkelte előtt látomása volt, amivel kapcsolatban mélyreható spirituális élményben volt része. Látomásában egy vakító fénysugár egyenesen  a homlokcsakrájába hatolt be, és Dr.Usui transzállapotba esett. Ebben az önkívületi állapotban arany fénnyel írva látta maga előtt a szimbólumokat, s azok szinte beleégtek tudatába és szellemébe. Ekkor ismerte fel a szimbólumok jelentését és a Reiki energia isteni eredetét, ahogyan azt később elnevezte. Reiki, a mindent átfogó, mindenen áthatoló  életerő belevéste szimbólumait Dr.Usui energiatestébe. A transzélmény alatt megkapta a hiányzó információkat a szimbólumok jelentését és használatát illetően, és beavatást kapott a Reiki erő használatára.

Ezután elindult a hegyről lefelé, majd megbotlott egy kőben és elesett. Ennek köszönhetően lehetősége nyílt használni és megtapasztalni a megszerzett tudást. Usui önkéntelenül helyezte kezét a vérző sebre. Érezte, hogy energiaáramlás indul el a kezéből, a fájdalom megszűnt, s a vérzés is leállt néhány percen belül. Évszázadok óta ez volt az első reiki általi gyógyulás.

Életének következő szakaszában elkezdte gyógyítani a rászorulókat, a betegeket. Később keserves felismerésben volt része: gyógyult páciensei sorban tértek vissza régi életmódjukhoz. Usui felismerte az „adni” és „elfogadni” univerzális törvényét, miszerint az egyensúly csak úgy tartható fenn, ha a páciens is tesz a gyógyulásáért. A klienseknek is kell adnia, és felelősséggel lennie az iránt, amit elvár. Felelősséget kell vállalnia saját magáért és gyógyulásáért.

Ezután elköltözött és elkezdte oktatni a Reikit. Usui tisztában volt a Reiki egyik legfontosabb sajátosságával, az isteni szabadsággal, és tudta azt is, hogy ez az erő intelligens. Tanulóival megértette, hogy a Reiki megélésével képesek igazán megtanulni és megérteni a Reikit.

...


                                                                                         

Életünk öt fontos szabálya

-Élj abban a tudatban, hogy Istennek egy része vagy.

-Élj abban a tudatban,  hogy minden és mindenki egy belöled és te mindennek ls mindenkinek egy része vagy.

-Élj a mindent átfogó szeretet szerint, mert a Reiki a minden létező iránti szeretet.

-Éld felelősséggel jelen életed. Az alázatosság nem közömbösséget vagy passzivitást jelent.

-Ne csak gyógyíts a Reikivel,  ne csak  tanítsd a Reikt

-ÉLD a Reikit!

                                                           F.E.Echard Strohm -a R.A.I. alapítója-