Kineziológiai tanácsadás

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer. Mint holisztikus egészségügyi rendszer hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a szervezetben, és aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.
A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében, az öngyógyító folyamatok támogatásában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében  a kineziológia módszerei mellett természetgyógyászati, energetikai, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai, és egyéb módszereket alkalmaz.

A kineziológia 1997 óta Magyarországon bejegyzett szakmai, a természetgyógyászat egyik ágaként segíti klienseit a kiteljesedésben.


A kineziológiai kezelés 


A kineziológiai izomtesztelés, mint biofeedback („vissza / ki jelző rendszer") lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat az eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémánkat.
Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és az agy memóriájában, és rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású komputerként tárolja az információkat, és a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket, felderíteni és kijavítani a „működési zavarokat". Izmaink működését agyunk irányítja, izmaink a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők. Az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás (pl. alkarizom tónus változása) megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre. Minden, a fogantatástól napjainkig elraktározott információ, történet, megélés, érzelem tudatos emlékezés nélkül előhívhatók "memória lemezünkről". Feltárhatjuk azokat az okokat és összefüggéseket, amelyek a jelen állapotunkhoz, helyzetünkhöz vezettek, és  korigálhatjuk is.
A múltbeli események egymásra épülnek, a generációk problémái, megoldási mintái öröklődnek; a fogantatás, a magzati kor és a születés traumái befolyásolják jelenbeli életünket. A kineziológiai kezelés segít abban, hogy önmagunkra találjunk, hogy megtaláljuk feladatunkat, utunkat az életben, átlássuk az életünket, sorsunkat uraló erőket, eseményeket, és feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályoznak mind ebben.
A kineziológiai módszer különösen ajánlható azoknak, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, önértékelési, kapcsolatteremtési, párkapcsolati, gyermekvállalási, kommunikációs, anyagi, családi, munkahelyi, jövőképi problémáik vannak.
Rendkívül hatékony a tanulási problémák, pl. dyslexia (minden valamire való képtelenség) feloldására, egyéb szocializációs nehézségek kezelésére.

  Hogyan történi a kineziológiai kezelés?

 A kineziológiai kezelés során az anamnézis-felvételt követően (jelen és korábbi panaszok, események, családi, szociális, egyéb körülmények, helyzetek), meghatározzuk a megoldásra váró problémát. Ezt követően izomteszteléssel megkeresük azokat az életkorokat, eseményeket, melyek hasonlóságot, azonosságot mutatnak a jelenbeli problémával, és egymásra felfűzve eredményezték a jelenbeli kibillent állapotot. Erre az eseményekre nem kell tudatosan emlékeznie a kliensnek, izomtesztelés segítségével keressük meg a tudatalattiban megbújó traumákat, információkat.
A korrekciót az oldási technikák széles skálájából teszteléssel választjuk ki azzal a céllal, hogy a negatív érzelmeket, stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. Korrekciók: vizuális, imaginációs technikák, fényhatások, drágakövek, csakragyógyászat, meridián-energia korrekció, manuálterápiához és akupresszúrához hasonló technikák. Egészében véve a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útja.

 A kineziológai tanácsadás ára 12 ezer forint / alkalom. Hétvégén, ünnep napokon, hosszú hétvégés ünnepek alatt 14 ezer forint. Szép kártyával is rendezhető, 5% technikai díj terheli.

A gyakorlatban:


Időpontot kell kérni telefonon  vagy email-ben, és felkeresni Visegrádon. A  "Kapcsolat" oldalon szereplő elérhetőségeim alatt megközelítési javaslat is található térképpel, Budapesttől csak 43 kilométer, egy kirándulást is megér az ezer éves városkánk, a Dunakanyar gyönygyszeme vagyunk. Hajóval is érkezhetnek. A kineziológiai tanácsadás +/- két órát vesz igénybe, a kezelések között, (ha többre lenne szükség), egy-három hónap tellik el. Általában egy ügyre egy, kettő vagy három kezelés elegendő alkattól függően. A szervezett önregeneráló folyamatai aktiválódnak, nem kell "összenőnünk" hétről hétre, mint egy önismereti, egyéb más, -szintén előre vivő- terápia esetén.

Magamról:


        „Annál teljesebb az ember, minél hiánytalanabbul szétosztja magát szüntelen" Ancsel Éva

Kováts Ildikó vagyok, kineziológusként IS küldetésem a testi-lelki kiteljesedés a szolgálata. A Bölcs Asszony korban vagyok, a hetedik hét év elhozta minőségben, szakmai és élet tapasztalataim egyaránt színezik tanácsadásaim. Tanulmányaim és szakmai ismereteim alapján holisztikus szemlélettel rendelkezem.

Az ELTE-n antropológus-humánbiológus diplomát szereztem, egészségügyi szakközép és főiskolára jártam, általános természetgyógyász, kineziológus, Reiki mester-tanár és egyéb harmonizáló módszerek ismerője vagyok. Négy évig tanultam asztrológiát, végeztem rajzpszichológiai, energetikai tanfolyamokat, Aradi Lajos Piliskutató egyetlen magán tanítványaként, kilenc évig kísértem tanítómat a Pilis, -többek között női- gyógyhatású területeire is.  Barna Bernadett test és lélekmasszőr családállító foglakozásainak két évig segítője voltam, tapasztalásaim kineziológiai tanácsadásaimba is beépültek. Jelenleg két éves gyógymasszőr iskolába járok. Tripla Halak szülött vagyok, a Jó Isten is segítőnek teremtett, amelyet az elfogadó szeretet e jelképe is szimbolizál.

18 éve kineziológusként, 13 éve Kriston trénerként szolgálom az EGÉSZséget. Az elmúlt hat évben kezeléseim, tanfolyamaim támogatásával 64  „babám" született.  Ezzel egyenrangú egyéb sikerek vezettek ahhoz, hogy 2019 őszén meghirdettem eladásra a visegrádi Pillangós Gyógyító és Zarándokházat, életem harmadik, magam teremtette munkahelyét, hogy minden időm és energiám trénerként a Nők szolgálatába állíthassam. Visegrád egyik emblematikus szálláshelyének vezetését cseréltem a főállású Kriston trénerségre, amely a kineziológia mellé fő szolgálataim sorába emeltem.

Szabadidőmben a beteg, elesett állatok mentése, és gyógyítása a hobbym, lassan nem férek el a kis panziómban a sok befogadott állatkától :) . A gyerekeknek a rólam készólt kisfilmet szoktam lejátszatni a szülőkkel, hogy tudják, milyen aranyos a néni akihez érkeznek...

http://www.danubiatv.hu/hir/egymasra-es-gazdara-talaltak-visegradon-a-nagymarosi-szodas-bandi-bacsi-koborlo-kutyai