KRISTON INTIM TORNA® a Pillangós-házban


Kriston Intim Torna trénerként jogosult vagyok, az idén 31 éves magyar módszert, melynek kidolgozója Kriston Andrea oktatnom. A Módszer új elemeit folyamatosan elsajátítom, a legújabb ismeretekkel rendelkezem a KIT Módszer kapcsán. Szerepelek Kriston Andrea által ajánlott trénerek névsorában. - http://intimtorna.hu/hu/trenerek/kovats-ildiko-

Elfogultság nélkül is az a véleményem, hogy méltán lehetne Hungarikum a KRISTON INTIM TORNA®, ahogy a Magyar Védőnői Szolgálat. Az ’intimtorna’ Kriston Andrea által megalkotott kifejezés, melyet a Módszer kidolgozója a KRISTON névvel kiegészítve alkalmaz 2004 óta, a "KRISTON INTIM TORNA®, intim torna®" védjegyoltalom alatt álló megjelölés. Csak Kriston Andraának és az oktatásra jogosult Kriston-trénereknek -így nekem is- van engedélye az intimtorna név használatára.

Visegrádon a Pillangós-házban, kis gyógyközpontomban tartom a foglalkozásokat, a messzebről érkezőknek szálláslehetőséggel  is, a tréning díjának rendezésére Szép Kártyát is elfogadok. Gyakorló kienziológus vagyok, így a Nők testi-lelki EGÉSZségét egyaránt támogatom. Hozzáadott értékként azt emelem ki, hogy a tréningekre a meghírdetett időpontoktól függetlenül egyéni időpontok igényelhetőek. Hétvégén, hét közben 2x6 vagy 3x4 órában. Nem kell bogarászni, hol és mikor vannak közeledben foglalkozások, csak a naptáradat kell elővenned, és a Néked optimális időpontra bejelentkezni. Szálláslehetőségünk miatt, az ország bármely részéről érkezhetsz, nem is akárhova: Visegrád a Dunakanyar "fővárosa".

Két főtől már csoportos tréningre kérhetsz időpontot barátnőddel, ismerősőddel összefogva: 2x6 vagy 3x4 órában. Egyéni tréningre is rugalmasan találunk időpontot hétvégén, hét közben, amely általában 6-12 órát vesz igénybe. Előnye a személyes tanácsadás, az egy nap alatti elsajátítási lehetőség, hátránya a csoport energia támogatásának hiánya. Akár egyéni akár csoportos tréningre kértek időpontot, a foglalkozás időbeli ritmusát is rugalmasan alkatotokhoz, igényetekhez tudom hangolni. Volt, már, hogy két pici babás anyuka kért egyéni időpontot, és a szüneteket a babák napirendjéhez igazítottuk.

Az általános módszer ismertetőjénél lentebb szerepel, de itt is kiemelem, a tréning felépítése nagyon díszkrét, nem cél a kitárulkozás, nem kell elmesélni, ki miért van itt. Csak a tréner beszél, minden, a kismedencei szervek egészséges működéséhez fontos információ elhangzik, a résztvevő ott "fülel" jobban, amely dologban érintettebb. Az egyéni időpontú kis csoportos tréning szervezéséhez fontosnak tartom ezt kiemelni, így nem érezheti magát kellemetlenül, az aki rokonával, kolléganőjével, akár a szomszéd hölggyel összefogva kér külön időpontot. 

Női hétvégék (akár, hét közbenek) alapját képezheti a Módszer, egyéb kérésre összeállított programokkal: például Pilis gyógyhatású helyeire vezett kirándulással, kineziológiai kezeléssekkel, családállítással, masszázzsal... Lehet szabadság, kikapcsolódás alap programja, az ország egyik legszebb helyére való kirándulás részeként. Egyéni ajándék utalványt is készítek névre szólóan születésnapra, egyéb alkalomra, nászajándékba. Szép Kártyával is rendezhetőek a foglalkozások, mindhárom bank pihenő kártyájáról. Szállás mellé igénybevett szolgáltatások mindhárom zsebből fizethetőek szállásként egyben, 18% Áfa terheli. A Kriston Intim Torna tréninghez igénybevett szállás ára kedvezményes a szálló vendégeknek kikalkulált árhoz képest a Pillangós-házban, ezzel is támogatva a elhatározásodat, hogy teszel Női EGÉSZségedért.    

Intim torna tréning: turbósító gyakorlatsor

"Kriston Intim Torna nőknek, örömteli változásokhoz vezet"

Kriston Andrea "http://intimtorna.hu/hu/treningek/kriston-intim-torna-noknek" oldaláról másolva:

'A Kriston®-módszer igazolt hatásosságát köszönheti az egyedülálló oktatási módszerének, a különleges mozgásanyagának, és mindannak, ami még a tornán túl része a foglalkozásnak.

A tréningen a következőkkel fogsz gazdagodni:

1. Kriston Intim Torna mozgásanyag, ami a rejtett izmaink gyorsaságát, erejét, állóképességét fejlesztik, ebből adódóan erőssé válik a húgycső, a hüvely, a végbél, visszahúzódik az aranyér, megemelkedik a húgyhólyag, méhtest, végbél.

A tréningen lépésről lépésre tanulod a mozgást, melynek egyik eszköze, hogy minden új mozgáselem során nő az önbizalmad, és teljesen magabiztosan fogod otthon végezni azokat.

Egyéni mozgásprogramot kapsz a tréning végén és egy különleges, hatékony, rendszeres gyakorlást segítő hanganyagot.

A torna komoly változásokat hoz az életbe, mert a Kriston Intim Torna mozgás anyaga segít leoldani azon érzelmeket az altesti szervekről, amiket úgy cipelünk, mintha koloncok lennének ránk kötve, ami akadálya lehet az egészséges működésnek.

A mozgás jelentős változáshoz segít a szexualitás kapcsán, helyreállítja a vizelet, székletmegtartási gondokat, fokozza a termékenységet, javítja a nemi hormonok termelődését, és megemeli a hólyagot, a méhet és a végbelet. A torna hatására az aranyér visszahúzódik, és fiatalossá tornázható az altest.

2. A Kriston Intim Torna feszültségoldó folyamatai segítenek feltárni azon gátakat, amik akár tünetfenntartó forgatókönyvként működnek. Ezeket egészségforgatókönyvre kívánunk átírni. A tréning eszközeivel magad tárod fel a benned zajló folyamatokat, hiszen azokat te jól ismered. Ezt követően kész leszel arra, hogy azon változtass. Ennek eredménye gyakorta a gyors, megdöbbentő változások sora, a gyors gyermekáldás, gyors tünetelhagyás. Így szűnhet meg gyorsan aktusnál a fájdalmas behatolás, vaginizmus, endometriózis, PCOS, gyulladási hajlam, mióma, ciszta, orgazmushiány, női hormon alulműködés, libidóhiány, menstruciós görcs, inkontinencia...

3. A Kriston Intim Torna hasi szerveidet védő szokások egyszerű betartásával, képes leszel óvni a hasi szerveidet, alhasi izmaidat, azokat ellátó ereket, a hasi kötőszövetrendszert komplexen az egész alhasban. Betartásukkal megelőzhető a hasi szervek süllyedése, a tápanyag hiányból származó fokozott izomgyengeség. A sikeres aranyér, szervsüllyedés, inkontinencia megszűntető műtét eredménye segítségükkel fenntartható.

A tréning jóízű változásokhoz segít nőiességed megélése kapcsán. Az átalakulás új érzésekkel, és új hormonállapottal jár. A hasi szervek funkciójának a javítása életminőségedben érződik majd. A záróizmaid a KIT segítségével 10 hét alatt 132%-kal nagyobb erőkifejtésre lesznek képesek, de a szorgalmasan gyakorlók ettől jelentősen nagyobbat fejlődést is elkönyvelhetnek. A gyakorlatok egyszerűek, szórakoztatóak, és az oktató garantálja a sikert! A Kriston Intim Torna a nemzetközi gyakorlattól eltérően teljes biztonsággal, helyesen, könnyen, magabiztosan elsajátítható. A Kriston Intim Torna jelentősen eltér minden más gátra ható tornától. Módszertana egyedülálló a világon.

A résztvevő nők 98%-a jelezte vissza, hogy a 12 órás tréning pozitív változást eredményezett a nőisége megélése kapcsán. A torna szinte csak apropó, hogy közelebb kerülhessünk a női természetünkhöz. A mozgáson túl, a kulcsmondatok új zárakat nyitnak, haszontalan ajtókat pedig bezárnak. Haladj jó úton!

A következő esetekben különösen időszerű a Kriston Intim Torna:

- Jó formában szeretnéd magad érezni a húgycsöved, a hüvelyed, a végbélzáróizmod területén.

- Kiemelten fontos minden kismamának a felkéSZÜLÉS során, a 9 hónap alatt mihamarabb kezdve, és a szülésig végezve.

- A szexualitásod kívánod izgalmasabbá tenni, fejleszteni.

- Szülés után szeretnél újra feszes lenni a szülőcsatorna környékén.

- A változókorra készülsz, vagy bekövetkezett,

- A menstruációt nehezen éled meg a görcs, bő vérzés, peterérés hiánya, rendszertelenség, PMS miatt.

- Nőgyógyászati, urológiai, emésztőszervi funkciózavarok meglétekor.

- Görcsös a záróizom, fájó medencefenéki izom, vaginizmus esetén.

- visszatérő hüvely, hólyag gyulladáskor,

- a következő tüneteknél: mióma, ciszta, gyulladások, meddőség, menstruációs zavarok, libidóhiány, PCOS, endometriózis, progeszteron hiány, ösztrogén dominancia, ösztrogén hiány, prolaktin hormon termelődésének a zavara,

- sikeres műtétek után.

Mire készülj?
A gyakorlatok elsajátítása mellett, sok-sok beszédre számíts. A Kriston-módszer tökéletes elsajátításához szükséges egyfajta mélyebb, elméleti megértés, amihez történeteken keresztül segítlek hozzá. 
A tréningen semmilyen számodra kellemetlen dolog nem történik, nem kell a csoport előtt beszámolnod az egyéni hátteredről, esetleges problémáidról.

Mit hozz magaddal?
A tréningen kényelmes öltözékben, zokniban vagyunk. Szükséges még egy jógaszőnyeg (vagy bármilyen alátét, törülköző, párna). Gondoskodj még enni-innivalóról.

Problémát jelent-e, ha menstruálsz éppen a tréning ideje alatt?
A menstruáció ideje alatt is biztonsággal végezhető a Kriston Intim Torna bármely gyakorlatsora.

Problémát jelent-e, ha várandósan érkezel a tréningre?
Nem, a Kriston Intim Torna mindkettőtökre pozitív hatással lesz majd. 

Mit ad a tréning?
A tréning 12 órájával elsajátítható tudás elegendő ahhoz, hogy saját magad, önállóan otthon gyakorolva a módszert változásokat, eredményeket érj el. Az alaptréning elvégzése azonban nem jogosít arra, hogy gyakorlatait, elemeit, elméleti hátterét más mozgásformákba beépítsd vagy csoportoknak oktasd az intim tornát. Ha szeretnél te is tréner lenni, arra is van mód, egy 300 órás összetett képzés elvégzése után. "

Egyéb információk, amelyek a gyakran feltett kérdésekből állítottam össze:

A KIT Módszert bármilyen életkorban, könnyedén, biztonságosan tudja bárki elsajátítani - feltéve, hogy működőképes ideg-izom kapcsolattal rendelkezik. A tréninghez semmilyen testüregbe helyezett eszközt nem alkalmazunk. A foglalkozásokon nem készülhet hang és képi felvétel csak a KIT Módszer kidolgozójának engedélyével. A KIT tanfolyamon részt vett hallgatók, a tanfolyam végén egy Kriston Andrea által készített hanganyagot kapnak az otthoni gyakorlás elősegítésére CD vagy mp3 file formátumban. A Pillangós-házban szervezett Kriston Intim Torna tréningeket Kováts Ildikó KIT tréner tartja, Kriston Andrea által ajánlott trénerként. A Pillangós-házban igény  esetén jógamatracot, biztosítunk, így csak a kényelmes öltözékről kell gondoskodnod. Akár szállás  igénnyel vagy anélkül veszel részt a tréningen helyi  friss  forrásvízet, tea és kávé különlegességeket korlátlanul biztosítunk.

Bármi kérdésed van szívesen válaszolok. Ingyenes „nulladik" bemutató órára is van lehetőség, valamint egyéni, kötelezettség nélküli konzultációra, női testi-lelki egészség témakörben.

Kriston Intim Tornás lehetőségek a Pillangós-házban:


-Kriston Intim Torna tréning, ingyenes bemutató óra

-Kriston Intim torna tréning kiszállással (http://pilleszarnyhatas.blogspot.hu/p/kriston-intim-torna-trening-kiszallassal.html)

-Kriston Intim Torna tréning 2x6, 3x4 órában -szállással is-

-Kriston Intim Torna egyéni tréning -szállással is -

-Kriston Intim Tornás női hétvégék alapjaként egyéb kiegészítő programokkal, kezelésekkel (egy program vázlata lentebb)

-Egyéni KIT, kineziológiai oldás, Pilis női gyógyító helyeire vezett kirándulás, egyéni életrendezési tanácsadás, pár nap elvonulássa

-Turbó női hétvége K.I.T. tréninggel és családállítással

-...

TURBÓ NŐI HÉTVÉGE

Közkívánatra egy "Női hétvégébe" zsufoltuk bele egy több napos táborunk áldásos módszereit, egy varázsos környzetben megtartott rövid elvonuláson.
Kováts Ildikó Kriston Intim Torna tréner 2x6 órában tanítja meg az idén 31 éves egészség megőrző és helyreállító intim torna gyakorlatait a Női EGÉSZség érdekében. Barna Bernadett személyre szabott csoportos cdaládálításán a Női MINŐSÉGünk emelésén dolgozunk.
Program:
Szombat:

9-15 óráig Kriston Intim Torna Tréning
15-16 ig szünet, egyéni igény szerint pihenés, étkezés, séta...
16-20-ig családállítás
Vasárnap:
9-15 óráig K.I.T.
16 óráig szünet
16-19 óráigcsaládállítás
A program díja 49 ezer forint / fő . Két nap, egy éj szállással ( 1-2-3 személyes szobákban), 12 óra K.I.T. tréninggel, két délután csoportos, de minden résztvevő ügyét érintő családállítással.
A szállást és a helyszínt a www.pillangos-haz.hu oldal Bemutatkozó lapja mútatja be. A két segítőt az esemény bejegyzéseiben a névjegyük.
A program Szép Kártyára is igénybe vehető, 18% áfa terheli ( szállásként mindhárom zsebből rendezhető, mindhárom bank kártyájával.)
Aki teheti érkezhet pénteken, akár reggel, és van egy fakultatív napja Visegrádon, vagy igénybe veheti Ildikó kineziológia kezelését, vagy Batti test és lélek masszázsát, vagy kirándul a Pilsiben...
Étkezések egyénileg, tea, kávé, helyi friss forrás víz korlátlanul fogyasztható. A háztól 1-3 percre számtalan étkezési lehetőség van: bolt, zöldséges, kézműves pékség, langosos büfé, pizzéria , kifőzde, éttermek. De hozni is lehet, a Pillangós-ház társalgójának teakonyhájában el is készíthető.
A HÉTVÉGE NAGYON INTENZÍV, NAGYON TURBÓ,erre tessék készülni.
Ha megtetszett a program és nem jó az időpont , fogj össze négy barátnőddel és egyéni időpontot kérhettek hétvégén, hét közben.
Szeretettel várunk:
Kováts Ildikó 06-20-9274-150
Barna Bernadett 06-70-9784-690
jelentkezés e-mailben: kovats.ildiko@pillangos-haz.hu

Kriston Intim Tornás női hétvégék

kirándulással a Dömösi Szentfa kápolnához: egyéni időpont egyeztetéssel is kérhető a program baráti, munkahelyi, egyéb csoportoknak -már két főtől-, 2 éj 3 nap hétvégén, hét közben az "Aktuális" oldalon meghírdetet időpontoktól függetlenül is. A 12órás (2x6 vagy 3x4) K.I.T. tréning kiegészíthető, a csoport igénye szerint kineziológiai, reiki kezeléssel, egyéni családállítással, Pilis gyógyhatású helyeire vezett kirándulássa, Palota, Vár látogatással.... Egy legtöbbet kért "formáció" vázlata: 

Program (vázlat) :

Péntek:

Szentfa kápolna DömösHa idő/kedv engedi akár péntek reggel érkezhetnek és egy szép napot tölthetnek el az 1000 éves városkánkban fakultatívan. Igénybe vehetik a Pillangós-ház kényeztető, regeneráló szolgáltatásait is: kineziológiai kezelés, stressz oldás, csontkovácsolás, reiki kezelés, test éslélek masszázs, egyéni családállítás stb. 16 órától (illetve a csoport érkezési lehetőségétől függően  kirándulás Dömösre a Szentfa kápolnához, ismerkedés a hely legendájával - 1885-ban Mária jelenés volt itt -, gyertyaszentelés, madárlátta vacsora elfogyasztása az erdei réten, a patakparton. Hidegben a helyi, falusi melegedőben, vagy vissza érkezve a Pillangós-ház társalgójában.

Szombat:

Sörözés  a Présházban

9 órától Kriston Intim Torna tréning hat órában szünetekkel. Egyéni ebédszünet (pár percre büfék, kézműves pékség, boltok, zöldséges, hentes, stb. található), csendes pihenő után kirándulás: vár, Salamon torony, Sibrik domb, séta a városban. Este szalonna sütés (szalonnával, kenyérrel, paprika-, paradicsom-, hagymával készülünk), hidegben fokhagymás sütőtököt csinálunk a meleg társalgóban és iszunk egy  forralt bort

Vasárnap:

Kriston Intim Torna tréning 9 órától hat órában szünetekkel. Ebéd egyénileg, csendes pihenő, igény szerint egyéni kineziológiai konzultáció, rajzpszichológiai elemzés...