Vezetett egyéni és csoportos elvonulások,

selfness -szállás nélkül is-

Visegrád központjában, a béke szigeteként, 2007-óta üzemel, Kováts Ildikó kineziológus, Kriston Intim Torna tréner, Reiki mester-tanár kis gyógy-központja. Tulajdonosa és segítő társai szállással, szeretettel és „varázstudományaikkal" várják a töltekezni, tanulni, gyógyulni vágyókat. A Pillangós-ház, egy 200 éves népi építészeti emlékként nyilvántartott épület, ahol Visegrád finom Víz energiáit, a Pilis erőit egészítik ki harmonizáló szolgáltatásokkal. A kezelések, tanfolyamok egyéni időpontigénnyel és tartalommal összeállított csomagajánlatokban vehetők igénybe, a leghatékonyabban pár nap elvonulással egybekötve. Az elvonulások, a nyüzsgős kirándulós, aktív, feltöltődést adó programokkal teli kikapcsolódástól, a teljes telefon és net nélküli csendböjtig terjednek a kínálatban. A házban pár napot pihenni a szolgáltatások igénybevétele nélkül is lehet, és az ajánlott programok, más szálláshelyről is felkereshetők, visegrádi kirándulás keretében is látogathatók. 

A Pillangós-ház optimális, ha szeretteivel, a világ elől elbújva pihenne.  Öt kétszemélyes, bővíthető fürdőszobás szobával, teakonyhás nagy társalgóval, hangulatos - kánikulában is hűs - kerttel várják a vendégeket. Hozzáadott értékkel képvisel 8-16 fős bentlakásos táborok, tanfolyamok szervezőinek.

Pillangós-ház a park felöl          

 A 19.század elején épült mézeskalács háznak, ahogy mondani szokták: "lelke van", anno a Zöldkeresztes Védőnőknek is otthont adott. A hely szelleme rendre az EGÉSZség ügyében szorgoskodókat vonza magához, ahogy a jelen példa is mutatja.

A város központjában, a bübájos ház elött, egy szökőkutas park található, amely elválasztja az épületet a fellegvárba vezető kocsi úttól.  Ezáltal, olyan csendes a hely,  hogy a szobákba csak a templomtorony órája és zenéje hallatszik be, az udvarra a park kútjának csobogása. Minden turisztikai szempontból fontos objektum a Pillangós-háztól pár percre található. A Palotajátékok királyi menete a közeli templom sarkánál  tekinthető meg teljes pompájában. A várba vezető gyalogút a Zarándokházzal szemben indul a Kálvária dombon keresztül, a Duna part, a Királyi Palota, az Öböl, a Salamon torony, stb. rövid sétával elérhetők.

          

Széchényi Pihenő Kártyát: OTP, MKB, K&H a szállásra és a szabadidős szolgáltatásokra elfogadunk. Szállás mindhárom zsebből fizethető: szállás, szabadidő, vendéglátás. A szállással együtt igénybevett szolgáltatások bármely zsebből fizethetők szállásként egyben, -több szempontból is praktikusan-. Hungary Card 10% kedvezmény!

A Pillangós-ház négy két -összetolható- ágyas, és egy francia ágyas, fürdőszobás szobákkal, teakonyhás nagy társalgóval, hangulatos udvarral várja kedves vendégeit. A különálló ágyak összetolva 2x2 méteres francia ágyat alkotnak, a szobák 3 személyessé is alakíthatók. 10 fő nagyon kényelmesen 14-16 fő kényelmesen elfér, és ehhez a létszámhoz, még egy-egy babaágy is elhelyezhető.

A szobákban méhviasszal ápolt fenyőbútorok, egyedi dekoráció, az ágyak fölött kézzel hímzett zsákocskában levendula, a komódokon friss mezei virág, bekészített forrásvíz fogadja a vendégeket. A szobák elnevezése dekorációs jegyeik, stílusuk alapján:

-Napraforgós szoba, három személyessé alakítható, a társalgó után az első, az egyik legvidámabb, két személy esetén francia ágyassá alakítható. A harmadik ágy a kis előszobában helyezhető el, a másik két ágy lehet külön álló, vagy összetolt elrendezésű. Babasziget is kialakítható, babaágy is elfér.


-Kavicsos  szoba, két személyes, de háromszemélyessé alakítható. A harmadik ágyat igény esetén a kis előszobában állítjuk fel, a másik két ágy lehet külön álló, vagy összetolt elrendezésű. Babaágy is elfér, valamint babasziget is kialakítható.

-Tengerszem szoba, a ház közepén található, a legtágasabb, és nyáron a  leghűvösebb. Családi szobává alakítható, négy személyes is lehet. Ha az előszobába a harmadik ágynak egy francia ágyat helyezünk el, akkor a másik két ágy összetolva adja a tágasabb teret. Külön ágyneművel ágyazunk összetolt ágyak esetén is, így nem csak pároknak ajánljuk. A 160 x 200 centiméteres pótágyon több kisebb gyermek is elfér, ha szeretnek összekuckózni "szamárfészekben". Két párnak is ideális, vagy tanfolyamok esetén négy, -kisebb helyen is-, minden idejüket szívesen együtt töltő barát kedvenc szobája lehet. -Három személyesre berendezve a háló részben elfér egy 180x80 cm.-es kisebb pótágy is a képen látható reggeliző sarok helyére.(így öt személyes)

-Levendulás szoba, a nászutas, szerelmes kuckó ez a franciaágyas szoba, de egyedül is igénybe vehető, ebben az esetben szeretet szobává alakítjuk. Számos extrával rendelkezik a többi szobához képest, így árban is magasabb a díja. Itt is elfér egy babaágy, de harmadik ágynak csak egy kamasz gyereknek megfelelő ágyat tudunk szükség esetén elhelyezni benne, amely kb. 180 x 80 méretű. A legideálisabb egy, vagy két személy esetén. Kisméretű a francia ágy, így a babsziget ebben az egy szobában nem alakítható ki. Bentlakásos tanfolyamokra igényelt foglalás esetén, ha nincsenek párok, vagy külön ágyneművel kisebb helyen is szívesen együtt alvó barátok, akkor kivisszük a francia ágyat, és a vastag padlószőnyegre helyezett ágybetétekkel "fejedelmi sátor' stílusban alakítjuk két -vagy több- személyessé. Gyógyulni, elvonulni érkezőknek kedvenc szobája, az alatta, húzódó esztergomi kerek templomot a vácival összekötő Szent György vonal regeneráló hatása miatt IS. Ezen a lapon lentebb részletesen is bemutatjuk.   

-Borostyános szoba, az udvar végén az utolsó, itt egy plusz ablak is van, világos. Ablakából kihajolva szezonjában biobodza is szedhető. Az előszobája nem derékszögű, így a harmadik ágy nem helyezhető el esztétikusan a falnál, de tanfolyamoknál vidám háromszemélyes kuckóként üzemel, annak ellenére, hogy így szűkebb a hely az előszobában. Gyermekágy, babasziget elfér.

-Hatodik terem a teakonyhás társalgó, két darab nagyméretű, nyolc személyes fenyőasztallal, támlás-karfás padokkal, olvasó sarokkal. A teakonyhából nyílik, ahol konyhaszekrény, pult, 60 literes hűtő, mosogató, kis rezsó található (az oldal alján részletesebben  tárgyalva a felszereltsége). Csoportos családállítás, egyéb igény esetén kivisszük az asztalokat, tágas „körbeülős-beszélgetős" szobává alakul.Itt tartom 2-4 fő esetén a Kriston Intim Torna tréningeket is.


A szobák kis belépőből, előszobából, hálóból, gardróbból, zuhanyzós fürdőszobából állnak. Az ágyak, ahogy a szekrények, komódok is egyedileg ide gyártott, viaszolt fenyőbútorok. Az ágybetétek kényelmesek, a vendégek rendszeresen dicsérik. Az ágyneműk a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége által ajánlott atka és házi por ellenes töltetű garnitúrák. Az energetikai tisztításra is figyelmet fordítunk, gyertyák, füstölők, sólámpák alap felszerelései a Pillangós-háznak.

Dohányozni az udvaron lehet, szobabelépők párkányán hamutálakat helyeztünk el. A ház 60 centiméteres falai miatt nyáron finom hűvös van, az udvart az árnyas fák teszik kellemessé. A hintában való ejtőzés vendégek egyik kedvence. A kert több hangulatos zugában pihenhetnek, élvezhetik a mentett cicák  és a befogadott kutyusok társaságát.  A vendégek Zen kertnek nevezik, van aki tündérkert névvel illetti a hangulatos udvart, ahol számtalan madárral  is találkozhatunk. Azonban, ha zavaró az udvaron a két  jámbor kutya, akik közül a 17 éves öreg tacsi rendre beül a vendégek mellé a hintába, akkor nem fogják jól érezni magukat. A cicák is néha beszöknek a szobákba, a társalgóba... Sőt, tavaly Cicamama odáig merészkedett, hogy megszült az udvari hintában, és a vendégek előtt nevelte fel a kicsinyeit. :)


Télen is nyitva vagyunk, gázzal fűtünk, a majd 200 éves patinás épületben nappal 20', alváshoz 18' körüli hőmérsékletet tudunk biztosítani. Ezenértékek az egészséges életmóddal foglalkozó oldalak ajánlásával is egyeznek, azonban az évszakok változását stressznek megélők, állandó nyári meleget igénylők keveslik. Ezért kardigánt, pizsamát, zoknival hordható papucsot javasolt bekészíteni a magashegyi túrára javasolt holmik közé, a munkahelyükön és vagy az otthonukban ennél sokkal magasabb hőmérséklethez szokottaknak. A hegyek között 5-6 fokkal van hűvösebb Budapest belvárosában mért hőmérséklethez képest minden évszakban, ezt praktikus figyelembe venni a csomagolásnál. Mi, vidéken a Természettel összhangban élünk, és tisztelettel bánunk, hideg időben egy plusz kardigánt, és nem a fűtést vesszük fel. Ha, nem így gondolkodnánk, akkor sem bír a 200 éves épület gépészete ennél magasabb hőmérsékletet biztosítani.   
Tv nincs, de korlátlan wifi elérhetőség az van. A szobákat egyedi dekorációk, falfestmények, kreatív alkotások, élő virágok teszik otthonossá.

Fa ág szív

A Pillangós-ház a béke szigete, egyedül elvonulni, vagy szeretteivel a világ elől elbújni, pihenni, töltekezni vágyók kedvelt helye. Stílusos helyszíne a testi-lelki-szellemi harmonizálódást célzó tanfolyamoknak, programoknak, táboroknak. Honlapunk első oldala kínálta programokhoz, az itt tárgyalt körülményeket nyújtjuk bölcsőnek.

A Zarándokházban a reggeli önellátó, étkezni a háztól pár percnyíre található számtalan lehetőség közül választva tudnak. A teakonyhás társalgóban a helyi Kaán-forrás vize, tea különlegességek, kávé, kapucsínó, kakaó, limonádé stb., egésznap ingyenesen rendelkezésre áll.  A teakonyhában a reggelizéshez alapfelszerelés található: szendvicssütő, kenyérpirító, mini grill, tojás főző lábos, serpenyő, kis rezsó, elektromos sütő, nővényi tejkészítő automata, kézi pelyhesítő malom, .... Főzési, lehetőség, nagy hűtő kapacitás azonban NINCS: a Pillangós-ház nem apartman, szálláshelyként, békebeli panzió stílusban pihenési lehetőséget ajánl a város hangulatos vendéglátási, szórakozási lehetőségeihez kapcsolódva. Az udvaron bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni lehet. Gázzsámoly is igénybe vehető Pb. palackkal. Egyéni elvonuláson lévők egyszerű ételeinek elkészítése megoldható, nagyobb csapatok esetén az udvaron tudnak főzni,grillezni, vagy rendelni, illetve a közeli vendéglátó helyeket felkeresni.

 

A Pillangós-ház a város központjábanban helyezkedik el, minden turisztikailag fontos objektumtól pár percre. A boltok reggel hétkor nyitnak friss kínálatukkal. Hétvégén is nyitva lévő élelmiszerbolt, zöldséges, hentes, kézműves pékség, termelői piac, lángosos, hamburgeres, büfék találhatóak az épület közelében.

Egyéb étkezésekhez különböző stílusban, árfekvésben választhatnak éttermet, büfét a város honlapján, illetve a foglalási levelezésnél küldött térkép alapján már előre. A Kovács kert étterem és a Piknik Falatózóban a Pillangós-ház vendégeit 10% kedvezményben részesíti, kuponok a szállás elfoglalásakor vehetők át. Pizza házhozszállítási ajánlatokkat is begyűjtöttük, ha nem lenne kedvük  kimozdulni.Ide szervezett táborok esetén az éttermek 800 ft. körül kinált menüit is begyűjtjuk. -házhoz kérhetik, vagy eldétálnak a kiválasztott étterembe-

A társalgót felszereltük térképekkel, útikönyvekkel, ajánlókkal. Olvasó sarkot rendeztünk be ezotéria, természetgyógyászat, kineziológua, pozitív gondolkodás, pszichológia témakörébe tartozó könyvekkel, folyóiratokkal.

 Parkolni a ház előtt lehet közvetlenül, biztonságban és ingyenesen.

A Pillangós-ház ,mint tanfolyami,  tábori helyszín

A holnap "Tanfolyamaink"  oldala ismerteti a lehetőségeket, képeket a Pillangós-ház / Visegrád F.B. oldalunkon találsz, kis filmekkel együtt megismerhető a környezetet, valamint személyesen is felkereshető a Zarándokház.


 

A Pillangós-ház nászutas kuckója: Levendulás szoba

A  Pillangós-ház szerelem, szeretet szobája a Levendulás szoba. Az öt kis hangulatos, stílusos szoba egyikéből egy prémium lakosztályt alakítottunk ki. A Levendulás szoba a esztergomi kerek templomot és a váci templomot összekötő Szent György vonalon fekszik, áldásos pár nap elvonulásra. A szoba a többi otthonos szoba felszereléséhez képest extrákkal rendelkezik. Francia ágyassá alakított összetolt ágyak helyett francia ágy van benne elhelyezve, memória habos luxus minőségű ágymatraccal. Monitor DVD lejátszóval, alkalmas zenét hallgatni, filmet nézni. Hozhatod kedvenc filmjeid, de, mi is bekészítettünk párat a zenék mellé. Korlátlan Wifi is van. Kirándulók paradicsoma a Pilis, a Pillangós-ház, így praktiusan kőburkolat van rongyszőnyegekkel a szobákban, de a Levendulás szoba pihe-puha, lila, faltól-falig szőnyeg borítást kapott, hogy mezítláb is szaladgálhassatok.

A dekoráció az egész házban egyedi, a Levendulást, a névadó virág és a szeretet, szerelem köré fűztük fel. Ha valaki egyedül szeretne itt pihenni, olyan hangulatot varázsolunk, mint fáradt vándornak, aki a szeretetfa alatt pihen meg. Párok esetén a nászutas dekorációt használjuk, táborok esetén fejedelmi sátorrá alakul a francia ágy nélkül, a földön elhelyezett ágybetétekkel tesszük több személyesé, különálló fekhelyessé.

A fürdőben üvegajtós zuhany fülke van, elegánsabb, mint a többi szoba helyes műanyag kabinja. Az előszobában kis asztalka körül székek, fotel, borhűtő, poharak, cipőtárolón papucs...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.865980676769436.1073741832.233428106691366&type=3

 

A Pillangós-ház, mint vezetett egyéni és csoportos elvonulás bölcsöje,

-szállással is  igénybe vehető selfness központ-


A Pillangós-ház segítő módszerei, visegrádi kirándulás keretében is igénybe vehetőek, akár más szálláshelyről is felkereshetsz bennünket.

Regenerálódáshoz több napos csomag ajánlataink vannak, amely alapja az alkat szerinti elvonulás (nyüzsgős kirándulós, aktív feltöltődésestől a teljes csendböjtig terjed a lehetőség, telefon és net nélkül), amely alatt "varázstudományainkkal" kezelünk, gyógyítunk, tanítunk. Családi nyaralás része is lehet a kínálatunk egy része, kezeléseink ideje alatt a városunkban és környékén, nem fognak családtagjad, társaid unatkozni, míg csatlakozol hozzájuk. Közösségeddel összefogva is kérhettek akár Kriston Intim Torna tréningre, Reiki tanfolyamra, családállításra, wellness napokra egyéni időpontot, ajánlatot. A legnagyobb eredményt azonban az egyedüli elvonulás hozza, az ország bármely részéről érkezve, élmény pár napot a Dunakanyar „fővárosában" Visegrádon tölteni. Egyedülálló lehetőség, hogy csak ki kell választani a naptárában a megfelelő időpontot és egyeztetni velünk az igényelt programot. Segítjük gyógyulásod, regenerálódásod, önmagára találásod, betegséged lelki hátterének feloldását, személyiséged fejlődést....

Bentlakásos táborokhoz, tanfolyamokhoz, programokhoz hozzáadott értéket képviselünk. E honlap „Tanfolyamaink" oldalán talál részletes tájékoztatót, amelyet a Pilleszárny oldal információi, képei egészítenek ki.

Segítő módszereink:

-kineziológiai -kezelés, -tanácsadás, -stresszoldás

-életrendezési tanácsadás

-Kriston Intim Torna tréning (bemutató óra, egyéni és csoportos tanfolyamok)

-Reki kezelések és tanfolyamok (Reiki I.,II.,Mester tanfolyamok)

-Pilis gyógyhatású helyeire vezetett kirándulások

-önismereti tanácsadás, rajzelemzés,...

-csontkovács kezelés

-redieszteziológiai állapotfelmérés, energetikai tanásadás

-földsugárzások kimérése

-szokásáthangoló tanfolyamok, táborok, energetikai tippek-fortélyok a mindennapokra

-böjti elvonulások, felkészítések

-csendböjt

-női táborok, elvonulások, 50 plusz táborok, egyéni tanácsadások

-tanfolyamok a testi-lelki-szellemi EGYség, EGÉSZség, stb.témakörében

- testösszetétel mérés, táplálkozási tanácsadás

-kézműves, kreatív foglalkozások, alkotó műhelyek

-a fentiekből egyéni igény szerint összeállított gyógyító, tanító - egyéni és kis csoportnak szánt- csomagok

-bentlakásos tanfolyami, tábori, elvonulási helyszín,oktató, segítő kollégáink részére hozzáadott érték

-a  szeretteiddel, barátaddal való elbújásodhoz szállást biztosítunk,-nászutas szobánk is van-

-...

Egy példaként szolgáló megkeresésre tett javaslatunk: a hölgy több éve várta már a gyermek áldást, lombik program indítása előtt adott magának még egy esélyt és hozzánk fordult. Levegős jegyűként unalmasnak találta az egyedüli elvonulást, így barátnőjével érkezett, aki a kezelései alatt strandon volt, sétált a városban, napozott, kirándult... A foglalkozások utáni időben élték alkatuk szerint a turisták életét. 3 éj / 4 napos elvonulása alatt kliensünk egyéni családállításon, a barátnővel kettőjüknek megtartott csoportos Kriston Intim Torna tréningen, blokkoldó női masszázson, Pilis női energeiájú helyeire vezett kiránduláson vett részt. Az Ő, még csak pocakban lévő babáit nem számolva, az elmúlt öt évből 56 "babánk" van :) .    

További képek, információk:

 F.B. oldalunk https://www.facebook.com/Pillang%C3%B3s-h%C3%A1z-233428106691366/?ref=hl

Segítő  szolgálatok összefoglalása: http://pilleszarnyhatas.blogspot.hu/

Kérjen egyéni ajánlatot, akár személyes konzultációt: