A Pillangós-ház, mint szálláshely

A Pillangós-ház egy bűbájos ház Visegrád központjában, egy szökőkútas, szép parkkal a ház előtt. Békebeli stílus és értékrend jellemzi, idén ünnepli tizedik születésnapját. Minden turisztikai szempontból fontos objektum pár percre található az épületől. A Palotajátékok királyi menete is a háztól pár lépésre lévő templomtól indul, a várba vezető gyalogút a házzal szemben. A Duna part, a Királyi Palota, az Öböl, a Salamon torony, stb. rövid sétával elérhetőek.

Pillangós-ház a park felöl            

"A Pillangós-ház a 18. század végén épült, műemlék jellegű épület, a város népi építészeti emlékeinek egyik gyöngyszeme: öttengelyes rovátkolt falpillérrel, kosáríves, kőkeretes kapuval. Valamint Szkok Iván falfestményével, amely kis ékszer dobozzá varázsolta, az utca ékévé tette." 

Négy két ágyas - de francia ágyassá alakítható- és egy francia ágyas, pótágyazható = háromágyassá alakítható- fürdőszobás szobával, teakonyhával, nagy társalgóval, hangulatos udvarral várja kedves vendégeit. 10 fő nagyon kényelmesen 14-15 fő kényelmesen elfér, és ehhez még egy-egy babaágy is elhelyezhető a nagycsaládos kiruccanásoknál. A ház a nagymamánál vidéken töltött nyarak hangulatát idézi, az udvaron "cirmos cica", "morzsi kutya", hintaágy, muskátli... A modern kor kellékeivel: wifivel...

Falusi turizmus békebeli jegyei egy patinás, több, mint ezer éves, történelmünk szempontjából jelentős város közepén. A várba vezető kocsiúttól egy park választja el, olyan csendes, hogy csak a templomtorony órája és zenéje hallatszik  be, nyáron a park szökőkútjának csobogása.


 Széchényi Pihenő Kártyát: OTP, MKB, K&H a szállásra és a szabadidős szolgáltatásokra elfogadnak. Szállás mindhárom alkártyáról fizethető, a szállás, szabadidő, vendéglátás kártyazsebből egyaránt. A szállással együtt igénybevett szolgáltatások a szállás zsebből fizethetők szállásként egyben. Hungary Card 10% kedvezmény!

Az Aktuális oldalon megtalálja az akciókat, programokat: például a Turbó Női hétvégünket, amely ősztől került fel a palettára.

A szobákban méhviasszal ápolt fenyőbútorok, egyedi dekoráció, az ágyak fölött kézzel hímzett zsákocskában levendula, a komódokon mindig friss mezei virág, bekészített friss forrás víz fogadja a vendégeket. A szobák elnevezése dekorációs jegyeik, stílusuk alapján:

Napraforgós szoba,  három személyessé alakítható, a társalgó után az első, az egyik legvidámabb, két személy esetén francia ágyassá alakítható. A harmadik ágy a kis előszobában van, a másik két ágy lehet külön álló, vagy összetolt elrendezésű. Babasziget is kialakítható.


- Kavicsos  szoba, egyszerű dekorációjával, kényelmesen elhelyezhető babaággyal, pótágyazható, háromszemélyessé alakítható. A harmadik ágyat igény esetén a kis előszobában állítják fel, a másik két ágy lehet külön álló, vagy összetolt elrendezésű. Babaágy is elfér és babasziget is kialakítható. 


- Tengerszem szoba, a ház közepén található, a legtágasabb, és nyáron a  leghűvösebb. Előtte 55 éves tiszafa ad árnyékot, amely alat kis asztalkák vannak kihelyezve. Családi szobává alakítható, négy személyes is lehet. Ha az előszobába a harmadik ágynak egy francia ágyat helyeznek el, akkor a másik két ágy összetolva adja a tágasabb teret. Külön ágyneművel ágyaznak összetolt ágyak esetén is, így nem csak párok aludhatnak így itt. A 160 x 200 -as pótágyon több kisebb gyermek is elfér, ha szeretnek összekuckózni "szamárfészekben". Két párnak is ideális, vagy tanfolyamok esetén négy, kisebb helyen is, minden idejüket szivesen együtt töltő barátnak is ideális. De kétszemélyesre van berendezve "alapjáraton".


- Levendulás szoba, a nászutas, szerelmes kuckó ez a francia ágyas szoba, de egyedül is igénybe vehető, akkor szeretet szobává alakítják. Számos extrával rendelkezik a többi szobához képest, így árban is magasabb a díja. Itt is elfér egy babaágy, de harmadik ágynak csak egy kamasz gyereknek megfelelő ágyat tudnak szükség esetén elhelyezni benne, amely kb. 180 x 80 centiméteres. A legideálisabb egy, vagy két személynek. A babaágy az előszoba és a háló közt elfér, és így a kis belőpőben elhelyeztt asztal, két székkel, fotellel, fogassal, cipőtartóval maradhat a szoba kényelmi berendezése, ha kisgyermekkel vennék igénybe. Kisméretű a francia ágy, így a babsziget ebben az egy szobában nem fér el.

Tanfolyamra igénybe vett egyész ház bérlése esetén, ha nincs aki párjával, barátnőjével együtt aludna egy ágyon, -külön ágyneművel ágyazva-, akkor igény szerint az ágymatracot a földre helyezzük és egy másikat is beteszünk, igy kényelmes tábori szobává alakul -akár 3 résztvevőnek is-.

- Borostyános szoba,  az udvar végén az utolsó, itt egy plusz ablak is van, világos, az ablakából bió bodza is szedhető szezonban. Az előszobája nem derékszögű (a régi patinás ház több, mint százötven éves) igy harmadik ágy nem helyezhető el tökéletesen esztétikusan a falnál, de tanfolyamoknál vidám háromszeméyles kuckóként üzemel ennek ellenére. Babaágy, gyermek sziget elfér.

-hatodik terem a teakonyhás társalgó, két darab nagyméretű, nyolc személyes fenyőasztallal, támlás-karfás padokkal, olvasó és számítógépes sarokkal.  A teakonyhából nyílik, ahol konyhaszekrény, pult, 60 literes hűtő, mosogató, kis rezsó található (lentebb részletesen tárgyalva a felszereltsége )


A szobák kis belépőből, előszobából, hálóból, gardróbból, zuhanyzós fürdőszobából állnak, pótágyazhatóak. Négy szoba két ágyas, egy francia ágyas. Van két darab kb. 100- 120 cm hosszú, hálós babaágy, amelyek bármelyik szobában felállíthatóak, de hozhatnak saját utazó ágyat is. Kérésre "babaszigetet" is kialkítanak a 2x2 méteres nagy ágyfelület közepén a babaágyból kiszedett vastag szivacsra gyermekágyneművel ágyaznak, így kényelmesen és biztonságban aludhatnak a picik szüleik közt. A kétágyas szobák többsége háromágyassá alakítható, nem pótággyal, "rendes ággyal",amely attól "pót", hogy kérésre pótlólag helyezzik el a szobákban. A kétágyas szobák francia ágyassá  alakíthatóak, de különálló elrendezésűek a tanfolyamok miatt. Ha összetolják az oldallécekre szívacsos betét kerül, ez csökkenti a keménységet középen. Ezt a kis kényelmetlenséget kompenzálja, hogy így 200x200 nagy ágyfelületen pihenhenek el.


Az ágyak, ahogy a szekrények, komódok is egyedileg idegyártott, viaszolt fenyőbútorok. Az ágybetétek kényelmes, tavalyi évben vásárolt matracok, amelyet rendszeresen dicsérnek az itt jól alvó vendégek. Az ágyneműk a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége által ajánlott atka és házipor ellenes töltetű garnitúrák. A Pillangós-házban a takarító egészségügyi főiskolát közegészségügyi járványügyi felügyelő szakon végzett hölgy, akinek általános természetgyógyász végzettsége is van. Természetes anyagokat használ a tisztitáshoz. Az udvaron napon száritja a textiliákat, átmenne a "Gordon Ramsay Pokoli Hotelek" tesztjén a környezet tisztasága és a vendég centrikusság tekintetében. Azonban a sok engedmény, amellyel a vendégeket kényeztetik, az üzletviteli tanácsadáson az ésszerűség határain túlmenőnek lenne minősítve :). Az energetikai tisztitásra is figyelnek, gyertyák, füstölők, sólámpák  alapfelszerelés a Pillangós-házban, az épületet rendszeresen felszenteltetik.

Dohányozni az udvaron lehet, szobabelépők párkányán hamutálakat helyeztek el. A ház 60 centiméteres falai "klimatizálnak", finom hűvös van, az udvart az árnyas fák teszik nyáron is kellemessé. A hintában való ejtőzés vendégek kedvence. A kert több hangulatos zugában pihengethetnek, olvashatnak, saját Szent György vonal szeli át, regenerálódhatnak is. Élvezhetik a cicák  és a befogadott kutyusok játékát, társaságát. A vendégek zen kertnek nevezik,  egy rendszeresen itt pihenő virágkötő tündérkert névvel illete a hangulatos udvart. Azonban akit zavarnak az udvaron a jóságos, jámbor kutyák akiket egy véletlen vezérelt a tulajdonosnőhöz, azok nem fogják jól érezni magukat. A cicák is néha beszöknek a szobákba, a társalgóba.


Télen is nyitva van, gázzal fűtenek, a majd 200 éves patinás épületben nappal 20', alváshoz 18' körüli hőmérsékletet tudnak biztosítani. Amely az egészséges életmóddal foglalkozó oldalak ajánlásával is egyezik. Kardigánt, pizsamát, zoknival hordható papucsot javasolt bekészíteni a magas hegyi túrára javasolt holmik közé a munkahelyükön és vagy az otthonukban ennél sokkal magasabb hőmérséklethez szokottaknak. A hegyek között  5-6 fokkal van hűvösebb Budapest belvárosában mért hőmérséklethez képest minden évszakban, ezt praktikus figyelembe venni a csomagolásnál. Itt vidéken a Természettel összhangban élünk, tisztelettel bánnunk, hideg időben felveszünkk egy plusz kardigánt és nem a fűtést csavarjuk feljebb.De, ha nem így gondolkodnánk, sem bír a műemlék épület ennél magasabb hőmérsékletet biztosítani. 
Tv nincs (de a függőknek jó hír: wifi van ), a szobákban gyertyák, mécsesek, sólámpák, füstölők gondoskodnak a meghitt hangulatról. Pihe-puha párnák, takarók, különleges kézzel készült dekorációk, falfestmények, kreatív alkot
ások, élő virág teszik otthonossá. Rendszeres kérdés, mivel ár-érték arányban az egyik legolcsóbb szálláshely Visegrádon, hogy kell e törölközőt hozni?  Ágynemű és törölköző alap felszerelés, de visszatérő vendégek "borravalóként" hozzák a saját törölközőjüket, így megajándékozák a tulajdonosnőt annyi szabadidővel, amennyit kimosásuk jelentene. Összehasonlításnak: a visegrádi turista házban a Palota játékok idején 12 személyes szobában hat ezer forint volt egy főnek egy éj szállás, a gyermekenek 4500 forint. A Pillangós-házba picit többért szállhattak meg két személyes szobában, ezen az  oldalon bemutatott sok extrával, a gyermekek féláron.

Fa ág szív

A Pillangós-ház a béke szigete, igazi kis szerelmi fészek, szeretteivel a világ elől elbújni, pihenni, töltekezni vágyóknak, stílusos helyszíne a testi-lelki-szellemi harmonizálódást célzó tanfolyamoknak, programoknak, táboroknak.....

A reggeli önellátó lett, miután az átlag vendég ébredési időpont a délelőtt 11 óra. A teakonyhás társalgóban a helyi Kaán-forrás vize, tea különlegességek, kávé, kapucsínó, kakaó, limonádé stb., egésznap a rendelkezésükre áll. 20 literes ivóvíz adagolónkból a friss forrás víz teakészítéshez forrón és nyáron kellemesen hidegen is nyerhető. Hozzanak  termoszt, így kirándulni is vihetik. A teakonyhában a reggelizéshez alap felszerelés található: szendvics sütő, kenyérpirító, tojás főző láboska, kis rezsó...  Főzési, melegítési lehetőség, nagy hűtő kapacitás azonban NINCS:a Pillangós-ház nem apartman, békebeli panzió stílusban pihenési, kikapcsolódási lehetőséget ajánlanak a városka hangulatos vendéglátási, szórakozási lehetőségeihez kapcsolódva. Az udvaron bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni lehet. Gázzsámoly is igénybe vehető Pb. palackkal.

 

A központban helyezkedik el, mindentől pár percre.  A boltok reggel hétkor nyitnak friss kínálatukkal. Piknik kosárkák vannak a szobákban a hétvégén is nyitva lévő boltok, zöldséges, hentes, büfé, kézműves pékség stb. felkeresésére, vásárláshoz.

Egyéb étkezésekhez különböző stílusban, árfekvésben választhatnak éttermet, büfét a www.visegrad.hu honlapon már előre. A ház közvetlen szonszédságában a "HARAP6LAK" büfé,  hétvégén egész nap nyítva. Lángos,  palacsinta, sült kolbász, hamburger, üditő, csapolt sör, stb., édességek, télen gesztenye  püré és társai , forralt bor... kedvező áron kaphatóak. Kis kézműves pékség is van egy sarokkal fentebb, vasárnap is nyitva. Egy sarokkal van a ház alatt a Piknik falatozó a templom mellett, ahol reggelizhetnek is, és napi menüből választhatnak nagyon finom és olcsó ebédet. A Kovács kert étterem a Pillangós-ház vendégeit 10% kedvezményben részesíti, kuponok a szállás foglaláskor vehetők át.  A szomszédban lévő Présház büfé a helyi békebeli kocsma, a legények lóval járnak, a királyi solymász, hazafelé megpihenve, karján madarával támassza a címeres téglákból kirakott pultot. A hangulatos kerthelyiségben kivetítőn szurkolhatnak a meccseken kedvenc csapatuknak, egyéb sporteseményeket követhetnek egy jó csapolt sör és zsíros kenyér mellett.A Sparhelt romkocsma is a közelben található, hangulatos dekorációjával a Pillangós-ház unokatetvére is lehetne, kerthelységében hangulatos nyáreste egy ital mellett kivetítőn filmet nézni.  Pizza házhozszállítási ajánlatokkal is begyűjtötték a társalgóban, ha nem mozdulnának ki.

A társalgót is felszerelték térképekkel, útikönyvekkel, ajánlókkal. Olvasó sarkot rendeztenk be ezotéria, természetgyógyászat, pozitív gondolkodás, pszichológia témakörébe tartozó könyvekkel, folyóíratokkal. Parkolni a ház előtt lehet közvetlenül biztonságban és ingyenesen.

A Pillangós-ház nászutas kuckója: Levendulás szoba


A  Pillangós-ház szerelem, szeretet szobája a Levendulás szoba.Az öt kis hangulatos, stílusos szoba egyikéből egy prémium lakosztályt alakítotak ki. A  Levendulás szoba a esztergomi kerek templomot és a váci templomot összekötő Szent György vonalon fekszik, áldásos pár nap pihenésre regeneráló hatása. A szoba a többi kedves és otthonos szoba felszereléséhez képest extrákkal rendelkezik. Francia ágyassá alakított összetolt ágyak helyett igazi francia ágy van elhelyezve, memória habos luxus minőségű ágymatraccal. LCD Tv. DVD lejátszóval, ezen tudnak zenét hallgatni, filmet nézni. Randira hozhatja a kedvenc filmjét a pár minkét tagja, ez ügyben is megismerni egymást, avagy  közös filmjüket sokadszor megnézni az ágyból egy finom borral, csemegével, akár az esküvői DVD-t a házassági évfordulón.... Pár filmet  bekészítettek a zenék mellé. Wifi is van.

Kirándulók paradicsoma a Pilis, a Pillangós-ház, így kőburkolat van rongyszőnyegekkel a szobákban, de a Levendulás szoba pihe-puha mély lila faltól-falig szőnyegborítást kapott, hogy mezítláb is szaladgálhassanak.

A dekoráció az egész házban egyedi, a Levendulást, a névadó virág és a szeretet, szerelem köré fűzték fel. Ha valaki egyedül szeretne itt pihenni, olyan hangulatot varázsolnak, mint fáradt vándornak, aki a szeretetfa alatt pihen meg. Párok esetén a nászutas dekorációt használják. Kilenc ágú fényfa mécsesekkel, sólámpa, füstölő, élő virág, Porcellán Ágnes falfestménye, a ház  lakberendezőjének stílusa egyedivé teszi még a házon belül is a Levendulás szobát.

A fürdőben üvegajtós zuhany fülke van, elegánsabb, mint a többi szoba helyes műanyag kabinja, tt fürdőszobai bekészítés is van: tusfürdő, fültisztító, sminklemosó korong, masszázs olaj, krém minta, puha , nagy kilépő szőnyeg, levendula zsákok illatósítónak.....A előszobában kis asztalka körül székek, fotel, borhűtő, stílusos poharak, cipőtárolón papucs...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.865980676769436.1073741832.233428106691366&type=3

 


A Pillangós-ház, mint kis "gyógyközpont"

http://pilleszarnyhatas.blogspot.hu/


A Pillangós-ház a "Pilleszárny hatás, Kováts Ildikó kineziológius rebbentő módszerei" elnevezésű oldalon tálalt segítő szolgáltatásokhoz bölcsőként, szállással szolgál. Testi-lelki egészséget szolgáló bentlakásos táborokhoz, tanfolyamokhoz, programokhoz hozzáadott értékként helyszínt keresők nem csak előnyt élvezneka foglalásnál, nagy árkedvezményt  is kapnak a honlapon szereplő árakhoz képest, számos más kedvezménnyel. Sávosan, a tábori napok számával csökken a bérleti díj, de már egy éjjel járó tréningjéhez elengedjük a fél-fél napos korábban érkezési/ távozási felárat. Egy éjhez reggel korán lehet érkezni, és másnap estig lehet maradni " mezei árakon" és a terembérlet is ajándékba van.

A Pillangós-házban testi-lelki harmonizáló kezelések, programok, tanfolyamok segítik a feltöltődést, regenerálódást, gyógyulást. Kineziológus segítségét igénybe vehetik pár nap pihenéssel egybekőtve, egyéni életvezetési tanácsadáson átbeszélhetik életük hátráltató tényezőit, betegségük lelki hátterét, oldhatják azt. Csoportos és egyéni családállítás is kérhető Barna Bernadett test és lélekmasszőrnél. Péntekenként egyezteéssel a Pillangós-házban kezel.Svéd masszázs alapú energia kezelése egyéni állítással egy "csomagot " képez. Önismeretüket mélyíthetik, a Pilis gyógyhatású helyein regenerálódhatnak, vezetővel felkereshetik az energetizáló területeket. Reiki kezelést is ajánlanak, csakra tisztítással, harmonizálással. Energetikai házipatikaként a Reiki I. tanfolyamon el is sajátithatják a Reiki kezelés alapjait, eszmeiségére ráláthatnak, életülk részévé tehetik. Kriston Intim Torna tréninget (egyénileg és csoportosan) az alhas egészségvédelméhez  járuló ismereteket szerezhetnek. Egyénileg összeállított wellness (testi-lelki-szellemi jólét) csomagokkal is segíthetik töltekezését, műtét, betegég utáni lábadozását, a Pillangós-ház köré szerveződött segítők széles palettájáról válogathatnak. Kérjen egyénre szoló ajánlataot a http://pilleszarnyhatas.blogspot.hu/ és  "Szolgáltatások" oldal információit alapul véve.  Az ősz slágere a turbó női hétvége, amelyben közkivánatra, négy napos segítő módszerünket zsufoltuk két napba: Kriston Intim Torna tréning 2x6 óráját családállítás egészíti ki mindkét napon, a magasabb női minőség emelésére. Női Varázslat!

További képek, információk:

 F.B. Pillangós-ház : https://www.facebook.com/Pillang%C3%B3s-h%C3%A1z-233428106691366/?ref=hl

F.B. kineziológia : https://www.facebook.com/Kineziol%C3%B3giai-tan%C3%A1csad%C3%A1s-Visegr%C3%A1don-sz%C3%A1ll%C3%A1ssal-is-1405232723092705/

F.B. Intim tornahttps://www.facebook.com/Kriston-Intim-Torna-Visegr%C3%A1don-sz%C3%A1ll%C3%A1ssal-is-609100392460667/?ref=hl

Egy blog az eladó két családi házról, panzióról:http://elethelyutvisegradon.blogspot.hu/2014/12/elado-visegradon-egy-200-eves-muemlek.html

Segítő  szolgálatok összefoglalása: http://pilleszarnyhatas.blogspot.hu/