a honlap szerkesztés alatt

A Pillangós-ház, mint elvonuló, szálláshely

A Pillangós-ház egy bűbájos ház Visegrád központjában, egy szökőkutas parkkal a ház előtt. Minden turisztikai szempontból fontos objektum az épülettől pár percre található. A Palotajátékok királyi menete a ház közelében lévő templomnál tekinthető meg teljes pompájában. A várba vezető gyalogút a Zarándokházzal szemben indul, a Duna part, a Királyi Palota, az Öböl, a Salamon torony, stb. rövid sétával elérhetők.

Pillangós-ház a park felöl     

A Pillangós-ház a 18. század végén épült, műemlék jellegű épület, a város népi építészeti emlékeinek egyik gyöngyszeme. Lelke van, anno a Zöldkeresztes Védőnőknek volt otthona.

A várba vezető kocsúttól park választja el, olyan csendes, hogy a szobákba csak a templomtorony órája és zenéje hallatszik be, az udvarra a park kútjának csobogása.

Széchényi Pihenő Kártyát: OTP, MKB, K&H a szállásra és a szabadidős szolgáltatásokra elfogadunk. Szállás mindhárom zsebből fizethető: szállás, szabadidő, vendéglátás. A szállással együtt igénybevett szolgáltatások bármely zsebből fizethetők szállásként egyben, -több szempontból is praktikusan-. Hungary Card 10% kedvezmény!

A Pillangós-ház négy két ágyas, és egy francia ágyas fürdőszobás szobával, teakonyhás nagy társalgóval, hangulatos udvarral várja kedves vendégeit. A különálló ágyak összetolva 2x2 méteres francia ágyat alkotnak, a szobák 3 személyessé is alakíthatóak. 10 fő nagyon kényelmesen 14-16 fő kényelmesen elfér, és ehhez a létszámhoz, még egy-egy babaágy is elhelyezhető.

A szobákban méhviasszal ápolt fenyőbútorok, egyedi dekoráció, az ágyak fölött kézzel hímzett zsákocskában levendula, a komódokon friss mezei virág, bekészített forrásvíz fogadja a vendégeket. A szobák elnevezése dekorációs jegyeik, stílusuk alapján:

-Napraforgós szoba, három személyessé alakítható, a társalgó után az első, az egyik legvidámabb, két személy esetén francia ágyassá alakítható. A harmadik ágy a kis előszobában helyezhető el, a másik két ágy lehet külön álló, vagy összetolt elrendezésű. Babasziget is kialakítható.


-Kavicsos  szoba, két személyes, de háromszemélyessé alakítható. A harmadik ágyat igény esetén a kis előszobában állítjuk fel, a másik két ágy lehet külön álló, vagy összetolt elrendezésű. Babaágy is elfér, valamint babasziget is kialakítható.

-Tengerszem szoba, a ház közepén található, a legtágasabb, és nyáron a  leghűvösebb. Családi szobává alakítható, négy személyes is lehet. Ha az előszobába a harmadik ágynak egy francia ágyat helyezünk el, akkor a másik két ágy összetolva adja a tágasabb teret. Külön ágyneművel ágyazunk összetolt ágyak esetén is, így nem csak pároknak ajánljuk. A 160 x 200 centiméteres pótágyon több kisebb gyermek is elfér, ha szeretnek összekuckózni "szamárfészekben". Két párnak is ideális, vagy tanfolyamok esetén négy, -kisebb helyen is-, minden idejüket szívesen együtt töltő barát kedvenc szobája lehet. -Három személyesre berendezve a háló részben elfér egy 180x80 cm.-es kisebb pótágy is a képen látható reggeliző sarok helyére.(így már öt személyes is lehet)

-Levendulás szoba, a nászutas, szerelmes kuckó ez a franciaágyas szoba, de egyedül is igénybe vehető, akkor szeretet szobává alakítjuk. Számos extrával rendelkezik a többi szobához képest, így árban is magasabb a díja. Itt is elfér egy babaágy, de harmadik ágynak csak egy kamasz gyereknek megfelelő ágyat tudunk szükség esetén elhelyezni benne, amely kb. 180 x 80 centiméteres. A legideálisabb egy, vagy két személynek. Kisméretű a francia ágy, így a babsziget ebben az egy szobában nem alakítható ki. Bentlakásos tanfolyamokra igényelt foglalás esetén, ha nincsenek párok, vagy külön ágyneművel kisebb helyen is szívesen együtt alvó barátok, akkor kivisszük a francia ágyat, és a vastag padlószőnyegre helyezett ágybetétekkel "fejedelmi sátor' stílusban alakítjuk két -vagy több- személyessé. Gyógyulni, elvonulni érkezőknek kedvenc szobája, az alatta, húzódó esztergomi kerek templomot a vácival összekötő Szent György vonal regeneráló hatása miatt IS. Ezen a lapon lentebb részletesen is bemutatjuk.   

-Borostyános szoba,  az udvar végén az utolsó, itt egy plusz ablak is van, világos. Ablakából kihajolva szezonjában biobodza is szedhető. Az előszobája nem derékszögű, így a harmadik ágy nem helyezhető el esztétikusan a falnál, de tanfolyamoknál vidám háromszemélyes kuckóként üzemel, annak ellenére, hogy így szűkebb a hely az előszobában. Gyermekágy, babasziget elfér.

-Hatodik terem a teakonyhás társalgó, két darab nagyméretű, nyolc személyes fenyőasztallal, támlás-karfás padokkal, olvasó sarokkal. A teakonyhából nyílik, ahol konyhaszekrény, pult, 60 literes hűtő, mosogató, kis rezsó található (az oldal alján részletesebben  tárgyalva a felszereltsége). Csoportos családállítás, egyéb igény esetén kivisszük az asztalokat, tágas „körbeülős-beszélgetős" szobává alakul.


A szobák kis belépőből, előszobából, hálóból, gardróbból, zuhanyzós fürdőszobából állnak. Az ágyak, ahogy a szekrények, komódok is egyedileg ide gyártott, viaszolt fenyőbútorok. Az ágybetétek kényelmesek, rendszeresen dicsérik. Az ágyneműk a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége által ajánlott atka és házi por ellenes töltetű garnitúrák. Az energetikai tisztításra is figyelmet fordítunk, gyertyák, füstölők, sólámpák alap felszerelései a Pillangós-háznak.

Dohányozni az udvaron lehet, szobabelépők párkányán hamutálakat helyeztünk el. A ház 60 centiméteres falai miatt nyáron finom hűvös van, az udvart az árnyas fák teszik kellemessé. A hintában való ejtőzés vendégek egyik kedvence. A kert több hangulatos zugában pihenhetnek, élvezhetik a mentett cicák  és a befogadott kutyusok társaságát.  A vendégek Zen kertnek nevezik, van aki tündérkert névvel illette a hangulatos udvart, ahol számtalan madárral találkozhatunk. Azonban, ha zavaró az udvaron a két  jámbor kutya, akik közül a 17 éves öreg tacsi rendre beül a vendégek mellé a hintába, akkor nem fogják jól érezni magukat. A cicák is néha beszöknek a szobákba, a társalgóba... Sőt, tavaly Cicamama odáig merészkedett, hogy megszült az udvari hintában, és a vendégek előtt nevelte fel a kicsinyeit...


Télen is nyitva vagyunk, gázzal fűtünk, a majd 200 éves patinás épületben nappal 20', alváshoz 18' körüli hőmérsékletet tudunk biztosítani. Ezen hőmérséklet az egészséges életmóddal foglalkozó oldalak ajánlásával is egyezik, azonban az évszakok változását stressznek megélők, állandó nyári meleget igénylők keveslik. Ezért kardigánt, pizsamát, zoknival hordható papucsot javasolt bekészíteni a magashegyi túrára javasolt holmik közé, a munkahelyükön és vagy az otthonukban ennél sokkal magasabb hőmérséklethez szokottaknak. A hegyek között 5-6 fokkal van hűvösebb Budapest belvárosában mért hőmérséklethez képest minden évszakban, ezt praktikus figyelembe venni a csomagolásnál. Itt vidéken a Természettel összhangban élünk, és tisztelettel bánnunk, hideg időben egy plusz kardigánt, és nem a fűtést vesszük fel. Ha, nem így gondolkodnánk, akkor sem bír a 200 éves épület gépészete ennél magasabb hőmérsékletet biztosítani.   
Tv nincs, de korlátlan wifi elérhetőség az van. A szobákat egyedi dekorációk, falfestmények, kreatív alkotások, élő virágok teszik otthonossá.

Fa ág szív

A Pillangós-ház a béke szigete, egyedül elvonulni, vagy szeretteivel a világ elől elbújni, pihenni, töltekezni vágyók kedvelt helye. Stílusos helyszíne a testi-lelki-szellemi harmonizálódást célzó tanfolyamoknak, programoknak, táboroknak. Honlapunk első oldala kínálta programokhoz, az itt tárgyalt körülményeket nyújtjuk bölcsőnek.

A Zarándokházban a reggeli önellátó, étkezni a háztól pár percnyíre található számtalan lehetőség közül választva tudnak. A teakonyhás társalgóban a helyi Kaán-forrás vize, tea különlegességek, kávé, kapucsínó, kakaó, limonádé stb., egésznap ingyenesen rendelkezésre áll.  A teakonyhában a reggelizéshez alapfelszerelés található: szendvicssütő, kenyérpirító, mini grill, tojás főző lábos, serpenyő, kis rezsó, elektromos sütő, nővényi tejkészítő automata, kézi pelyhesítő malom, .... Főzési, lehetőség, nagy hűtő kapacitás azonban NINCS: a Pillangós-ház nem apartman, szálláshelyként, békebeli panzió stílusban pihenési lehetőséget ajánl a város hangulatos vendéglátási, szórakozási lehetőségeihez kapcsolódva. Az udvaron bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni lehet. Gázzsámoly is igénybe vehető Pb. palackkal.

 

A Pillangós-ház a városközpontban helyezkedik el, minden turisztikaulag fontos objektumtól pár percre. A boltok reggel hétkor nyitnak friss kínálatukkal. Hétvégén is nyitva lévő élelmiszerbolt, zöldséges, hentes, kézműves pékség, termelői piac, lángosos, hamburgeres, büfék találhatóak az épület közelében.

Egyéb étkezésekhez különböző stílusban, árfekvésben választhatnak éttermet, büfét a város honlapján, illetve a foglalási levelezésnél küldött térkép alapján már előre. A Kovács kert étterem a Pillangós-ház vendégeit 10% kedvezményben részesíti, kuponok a szállás elfoglalásakor vehetők át. Pizza házhozszállítási ajánlatokkat is begyűjtöttük, ha nem lenne kedvük  kimozdulni.

A társalgót felszereltük térképekkel, útikönyvekkel, ajánlókkal. Olvasó sarkot rendeztünk be ezotéria, természetgyógyászat, pozitív gondolkodás, pszichológia témakörébe tartozó könyvekkel, folyóiratokkal.

 Parkolni a ház előtt lehet közvetlenül, biztonságban és ingyenesen.

A Pillangós-ház ,mint tanfolyami,  tábori helyszín

a holnap "Tanfolyamaink"  oldala ismerteti a lehetőségeket, képeket a Pillangós-ház / Visegrád F.B. oldalunkon talűlsz, kis filmekkel együtt megismerheted a környezetet, valamint személyesen is szeretettel látunk.


 

A Pillangós-ház nászutas kuckója: Levendulás szoba

A  Pillangós-ház szerelem, szeretet szobája a Levendulás szoba. Az öt kis hangulatos, stílusos szoba egyikéből egy prémium lakosztályt alakítottunk ki. A Levendulás szoba a esztergomi kerek templomot és a váci templomot összekötő Szent György vonalon fekszik, áldásos pár nap elvonulásra. A szoba a többi otthonos szoba felszereléséhez képest extrákkal rendelkezik. Francia ágyassá alakított összetolt ágyak helyett igazi francia ágy van benne elhelyezve, memória habos luxus minőségű ágymatraccal. Monitor DVD lejátszóval, alkalmas zenét hallgatni, filmet nézni. Hozhatja  kedvenc filmjét, de párat mi is bekészítettünk a zenék mellé. Korlátlan Wifi is van. Kirándulók paradicsoma a Pilis, a Pillangós-ház, így praktiusan kőburkolat van rongyszőnyegekkel a szobákban, de a Levendulás szoba pihe-puha, lila, faltól-falig szőnyeg borítást kapott, hogy mezítláb is szaladgálhasanak.

A dekoráció az egész házban egyedi, a Levendulást, a névadó virág és a szeretet, szerelem köré fűztük fel. Ha valaki egyedül szeretne itt pihenni, olyan hangulatot varázsolunk, mint fáradt vándornak, aki a szeretetfa alatt pihen meg. Párok esetén a nászutas dekorációt használjuk, táborok esetén fejedelmi sátorrá alakul a francia ágy nélkül, a földön elhelyezett ágybetétekkel.

A fürdőben üvegajtós zuhany fülke van, elegánsabb, mint a többi szoba helyes műanyag kabinja. Az előszobában kis asztalka körül székek, fotel, borhűtő, poharak, cipőtárolón papucs...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.865980676769436.1073741832.233428106691366&type=3

 

A Pillangós-ház, mint vezetett egyéni és csoportos elvonulás bölcsöje:


A Pillangós-ház segítő módszerei, visegrádi kirándulás keretében is igénybe vehetőek, akár más szálláshelyről is felkereshet bennünket.

Regenerálódáshoz 14 - 10 - 7 - 5 - 3 - 2 napos csomag ajánlataink vannak, amely alapja az alkat szerinti elvonulás (nyüzsgős kirándulós, aktív feltöltődésestől a teljes csendböjtig terjed a lehetőség, telefon és net nélkül), amely alatt "varázstudományainkkal" kezelünk, gyógyítunk, tanítunk. Családi nyaralás része is lehet a kínálatunk egy része, kezeléseink ideje alatt a városunkban és környékén, nem fognak családtagjai, társai unatkozni, míg csatlakozik hozzájuk. Közössége összefogva is kérhet akár Kriston Intim Torna tréningre, Reiki tanfolyamra, családállításra, wellness napokra egyéni időpontot, ajánlatot. A legnagyobb eredményt azonban az egyedüli elvonulás hozza, az ország bármely részéről élmény pár napot a Dunakanyar „fővárosában" Visegrádon tölteni. Egyedülálló lehetőség, hogy csak ki kell választani a naptárában a megfelelő időpontot és egyeztetni velünk az igényelt programot. Segítjük gyógyulását, regenerálódását, önmagára találását, betegsége lelki hátterének feloldását, személyisége fejlődést....

Bentlakásos táborokhoz, tanfolyamokhoz, programokhoz hozzáadott értéket képviselünk. E honlap „Tanfolyamaink" oldalán talál részletes tájékoztatót, amelyet a Pilleszárny oldal információi, képei egészítenek ki.

SEGÍTŐ MÓDSZEREINK:

-kineziológia, kineziológiai tanácsadás, stresszoldás

-egyéni és csoportos családállítás

-életrendezési tanácsadás

-svéd masszázs alapú energia kezelések

-test és lélek masszázs

-Kriston Intim Torna tréning (egyéni és csoportos)

-Reki kezelések és tanfolyamok (Reiki I.,II.,Mester)

-Pilis gyógyhatású helyeire vezetett kirándulások

-önismereti tanácsadás, rajzelemzés,...

-szokásáthangoló tanfolyamok, táborok, energetikai tippek-fortélyok a mindennapokra

-böjti elvonulások, felkészítések

-csendböjt

-női táborok, elvonulások, szertartások

-tanfolyamok a testi-lelki-szellemi EGYség, EGÉSZség,stb.témakörében

- a Palotajátékok hetében MÁTYÁS TÁBOR

-50 plusz táborok, egyéni tanácsadások

-kézműves, kreatív foglalkozások, alkotó műhelyek

-a fentiekből egyéni igény szerint összeállított gyógyító, tanító - egyéni és kis csopornak szánt- csomagok

-...

Egy példaként szolgáló megkeresésre tett javaslatunk: a hölgy több éve várta már a gyermek áldást, lombik program indítása előtt adott magának még egy esélyt és hozzánk fordult. Levegős jegyűként unalmasnak találta az egyedüli elvonulást, így barátnőjével érkezett, aki a kezelései alatt strandon volt, sétált a városban, napozott, kirándult... A foglalkozások utáni időben élték alkatuk szerint a turisták életét. 3 éj / 4 napos elvonulása alatt kliensünk egyéni családállításon, a barátnővel kettőjüknek megtartott csoportos Kriston Intim Torna tréningen, blokkoldó női masszázson, Pilis női energeiájú helyeire vezett kiránduláson vett részt. Az Ő, még csak pocakban lévő babáit nem számolva, az elmúlt öt évből 43 "babánk" van :) .    

További képek, információk:

 F.B. oldalunk https://www.facebook.com/Pillang%C3%B3s-h%C3%A1z-233428106691366/?ref=hl

Segítő  szolgálatok összefoglalása: http://pilleszarnyhatas.blogspot.hu/

Kérjen egyéni ajánlatot, akár személyes konzultációt: